Mayıs Ayı Boyunca İştah Açan Filmleri İzleme Fırsatı

Birazdan ayrıntılarını paylaşacağım etkinliği duyduğumda dünyalar benim oldu. Çünkü yemek ve sinema tutkuma hitap eden bir etkinlik. Biliyorsunuz size zaman zaman iştah açan filmleri tanıtıp bir de yemek tarifi veriyorum. İşte bu etkinlikte, edinemediğim kimi filmleri izlemi fırsatı bulacağım.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Mutfak Dostları Derneği’nin ortak hayata geçirdiği “Atilla Dorsay’ın Seçtiği En İyi Yemek Filmleri” etkinliği, 4 Mayıs’ta, yani bugün İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde başladı.

Yeme-içme etkinliğine yer veren filmlerin en önemlileri ve düzeylileri arasından Mutfak Dostları Derneği üyesi, sinema yazarı Atila Dorsay’ın seçtiği 8 film, Mayıs ayı süresince İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde izlenebilecek.

“Seçtiğimiz filmlerin her biri, yemek olayının bir başka ve farklı yönüne eğiliyor. Ama temelde bunun hayatlarımız içindeki yerini, bizim de Mutfak Dostları Derneği olarak varlık nedenimize en uygun biçimde veriyor. Yani, yemek yemeyi sadece hayatta kalmak için başvurulan bir kaçınılmaz görev olmanın ötesinde, bir zevk, bir keyif, bir haz nesnesi, giderek bir sanat olarak sunuyorlar…” diyor Dorsay.

Mutfak Dostları Derneği Başkanı Ahmet Örs ise yeme-içme kültürünün yayılmasına katkıda bulunmanın derneklerinin en önemli görevleri arasında olduğunu belirterek, “Bu yıl ilk kez büyük kitlelere hitap eden sinema sanatında yeme-içme konularına ağırlık veren filmleri kamuoyuna sunmayı arzu ettik. Kuşkusuz sinema dünyasında yeme içme konularını işleyen filmler bunlarla sınırlı değil. Benzer gösterileri ileriki yıllarda farklı filmlerle sürdürmeyi düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

Ücretsiz olarak izlenebileceğimiz gösterimler herkese açık. Seçilen filmler şöyle:

Bir Tutam Baharat

Babette'in Şöleni

Eti Senin Kemiği Benim

Tampopo

Aşçı, Hırsız, Karısı ve Aşığı

Şarküteri

Vatel

Büyük Tıkınma

Film gösterim tarihleri ve saatleri hakkında buradan bilgi alabilirsiniz. Benim için film maratonu başlıyor, ya siz ne yapacaksınız?

Bu yazı Çok Okuyan mı Bilir kategorisine gönderilmiş ve , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Mayıs Ayı Boyunca İştah Açan Filmleri İzleme Fırsatı için 9 cevap

  1. senin tavsiyelerini bekleyeceğim :)

  2. elvan der ki:

    Gazetede okuduğumda not alsam demiştim. Sonra dedim indireceğim zaman netten arşivden bulurum. Ne iyi oldu yazmışsın Aylincim. Umarım bulur da seyrederim:) Gerçi 13 mayısta İstanbul a geleceğim 4-5 gün kalacağım ama sanırım fırsat bulamam seyretmeye.
    Sevgilerimle…

  3. ben de izledim sayıyorum kendimi meğer daha neler varmış! fırsat bulamayacağıma eminim işten ama senden takip ederim… eleştirilerini, görüşlerini bekliyorum, keyifli seyirler olsun!

  4. bahar der ki:

    ahh istanbulda değiliz ki katılalım:) sizlere iyi seyirler diliyorum…

  5. pembe düşler der ki:

    ist.’da olmayı çok isterdim, artık anlattıklarınla yetineceğim.

  6. mimosacafe der ki:

    süpermiş Aylincim. ben de indireyim bunları bari hiçbirini seyretmedim. Delicatessen var gerçi izlenmeyi bekliyor. senin kritikleri okuruz artık. sevgiler.

  7. Sevil Şahin der ki:

    o kadar yogun ve yorgunum ki senden takip edeceğim.
    Canım benim heyecanla ilk yazını bekliyorum.
    Sevgilerimle

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: