Dostluk Kazandı

Maggi, “Mutfağın Ustaları Yarışıyor” yemek yarışmasında biz 32 bloggerı bir araya getirdi. 1,5 ay kadar önce, bir cuma günü ilk görevin açıklandığı mail geldi. “Lezzetin geleneği” temasıyla çorba yapmamızın beklendiği mail, 5 dakika sonra kendi kendini imha etmedi, dumanlar çıkarmadı. Bizzat mailin alındığı kişi tarafından itinayla saklandı ve tekrar tekrar bakıldı. Bu görev için, evlilik kutlamalarımız sırasında pişirildiği için aklımda yer eden bamya çorbasını paylaştım.

Ertesi haftanın teması, “Hayatın Sürprizi” idi. Yıllarca pişirdiğim, nevi şahsına münhasır tarifim “Zeytinli Tavuk Yahnisi”ni, baharın habercisi papatyalarımın yanına koydum. Yanına bir de Neval’imin çok sevdiği sarımsaklı ekmekleri dizdim ve fotoğrafladım.

Maggi benimle aynı fikirdeymiş, makarnayı “Sofraların Eğlencesi” ilan etti. Ayağıma kırmızı ayakkabılarımı giyip sevdiğim içeceğimi yanıma alıp uzuuuun bir yemek yapma yolculuğuna çıktım. Enginarlı roka salatasıyla sunduğum rulo lazanya günümün yarısını aldı.

Son noktayı “Aşkın Çikolata Hali” ile koymamızı istediler. Aşk benim için acı çikolataydı daha çok. Az şeker, çokça ve saf kakao, yani içten sevgi. Hayal etmekle başlardı, balonun içine üflerdiniz havalanırdı, evrene havale ederdiniz aşk isteğinizi. Siyah ve beyazdı, ölesiye can acıtıcı, aynı zamanda masum, tüm hücrelere mutluluk verendi. Kadife gibi yumuşacıktı aşk dokununca. Ferahlığı vardı bazen… Kıpkırmızıydı, tutkuluydu. İşte bu düşüncelerle “Çikolata Çanağında Aşk Bombası” ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen final etkinliğinde, Özge, Tijen ve Zerrin’le bu kez birlikte çikolataya batıp çıktık.

Aslında ona yemek uzmanı ve yazarı diyorlar. Oysa ben Sahrap Soysal’ı, yemek tutkunu olarak tanımlamak istiyorum. Bu ortak tutkumuzun bizi nerelere kadar götürebileceğini gösteren canlı bir kanıt. Sahrap Hanım, enerjiniz bol olsun, umarım son nefesinize kadar yemek tutkunuzu yaşarsınız. Doğrusu o günkü konuşmanız, geleceğimi inşa ederken atmam gereken adımlar hakkında önemli ipuçları içeriyordu.

Maggi’ye ve bu projede emeği geçenlere bir iki çift güzel sözüm var: Yarışmanın kurgusuyla yaşattığınız heyecan ve içeriğiyle yemek kültürümün gelişmesine sağladığınız katkı için teşekkür ederim. Ayrıca yarışmanızı Facebook sayfası üzerinden “beğen” yöntemiyle yapmamanız, yarışma yemeklerinde kendi ürünlerinizi kullanmamızı zorunlu tutmamanınız da yarışmaya katılımımızı etkileyen unsurlardı. Yarışma boyunca yanımızdan ayrılmayan Yasemin’ime de özel teşekkürlerimi iletiyorum.

Diğer haftaya geçmediğinde, elindeki bayrağı devam eden blogger arkadaşına memnuniyetle teslim ederek destekleyen; Aslı, Aylin, Ayşen, Betül, Beyza, Deniz, EbruEda, Ergül, Eylem, Gökçe, Gönül, Gülay, Gülşen, Hilal, Hilal, Mine, Necla, Neval, Özge, Pelin, Saliha, Sevil, Süheyla, Tümay, Yasemin, Yasemin ve Zehra. Hepimizi tebrik ediyor alkışlıyorum, dostluk kazandı!

Bu yazı Çok Gezen Mi Bilir kategorisine gönderilmiş ve , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Dostluk Kazandı için 22 cevap

  1. Tümay der ki:

    Dostluk kazandı bir de ben:)))) Tekrar tebrik ediyorum canım arkadaşım. Bu arada bana özel yaptığın aşk patlaması için de tekrar teşekkür ederim. Eşimin beğendiği nadir tatlılardan oldu çünkü O bir çikolata canavarıdır. Ben her akşam tatlı yaparım yer ve “tatlı yok mu” der bende deliririm:) Cumartesi gecesi yedi ve “yok mu bir çanak daha ” dedi:))) Ellerine sağlık..

  2. SELAM sizi kutluyorum tarifinizi çok beğenmiştim çok emek ve beceri isteyen tek kelimeyle harika ,görüntüsü ile kalpleri fetetiniz zaten. Bende 32 blogerden Ergül Baykaran tektar tebrikler başarılarınızın devamını diliyorum sevgiler .

  3. Aylin der ki:

    Aylincim ne güzel bir yazı olmuş ellerine sğalık.Ah birde gelip o pastalardan yiyebilseydim keyfime diyecek yoktu ama cumartesi çalışmak böyle bişi:)Bu yarışmanın en güzel tarafı dediğin gibi beğen ,yorumla gibi saçma sapan şeyler olmaması idi…Yasemin’e maggiye ve katılan 32 arkadaşada emekleri için çookk teşekkürler…

  4. Aylin der ki:

    bide benim linkim yanlış olmuş sanırım,yemekkvakti benim ,bu link başka link kullanılmayan bir bloğun malesef:(

  5. nesrin der ki:

    Ellerinize saglik. Böyle bir yarismaya aday olmak bile önemli bence. Tebrik ediyorum. Sevgiler…

  6. Gönlümün birincisi güzel arkadaşım, tebrik ederim canım benim. Çok keyifli bir yarışma oldu, keşke finalde de sizlerle olabilseydim.

  7. Ne güzel bir yazı, yine senden yine sıcacık, yetenekli tüm blogger arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Hepiniz harikasınız, sen ayrı bir harikasın benim için :)

  8. zeynep der ki:

    ayyy ben niye duygulanıyorum yaaa:(((( okurken acayip oldum,salya sümük bi kız olmak istemiyorummm:((((
    gerçekten dostluk kazandı Aylinim.Hepiniz için heyecanlandım,hepiniz için sevindim,üzüldüm…hepiniz benim birincimsiniz iki gözüm önüme aksın ki:))))))
    çok seviyorum sizi güzel bağyanlar:)
    öptüm Aylinimmm,
    Not:kahveye falan gelsene bana:)yada buluşalım Kadıköy’de yine… ösledim:)

  9. Ben de yarısmanızı heyacanla takip ettim. Basarından dolayı seni kutluyorum. Yolun hep boyle basarılarla dolsun. Sevgiyle kalın.

  10. Kendimce der ki:

    hepinizim eline emeğine sağlık Aylinim görüntü bile aşık olmak için yeterli yesek ne mi olur bilmem:)

  11. EsEr der ki:

    Aylincim tebrik ederim. Gerçekten bir aşk patlaması olmuş. Muhteşem görünüyor. Yapmayı çok istiyorum. Evdeki beyler bayılacak buna..
    Bu arada haftaya pazar toplantıya gelmeye çalışacağım. Umarım görüşürz.
    Sevgilerimle

  12. cocuklacocuk der ki:

    gerçekten kaliteli bir etkinlik olmuş, aşk patlaması iştah açıcı gorunuyor, hemen gidip zeytinli yahniye ve rulo lazanya tariflerine de goz attım:) tüm bu guzellikler için tebrikler:)

    • admin der ki:

      Sorsan bu tarifler arasında hangisini en çok tercih edersin diye, zeytinli yahni ve yanında da sarımsaklı ekmek derim doğrusu. Zeytini çikolataya tercih ederim.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: