Komşu Kapısında Zeytinyağı Atölyesi

EKS Mutfak Akademisi’ni komşu kapısı yaptık. Ayşen’le birlikte Şef Eyüp Kemal Sevinç ve Barış Aytekin’le sohbet ederken; “Atölye çalışması olduğunda bir sesleniverin, 5 dakikaya çıkar geliriz” der bulduk kendimizi. Evimize yakın akademi olmasının faydaları bunlar işte.

Bu kez buluşmamızın sebebi ”Komili Hakiki Lezzet Atölyesi” idi. Bloggerlar olarak; Erken Hasat, Taş Baskı, Cold Pressed, 0,3, Organik Sızma ve Çekirdeksiz Sıkma çeşitlerinden oluşan Komili Özel Ürünler Serisi’ni tatma ve birbirinden lezzetli yemekler yapma fırsatı bulduk. Komili Hakiki Lezzet Atölyesi, EKS Mutfak Akademisi’nde ayda 4 kez gerçekleşecek. Katılmak isterseniz detayları 0216 325 15 00′dan öğrenerek rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Atölye çalışmasında önce ekmeğimizi yağlara bandık. Komili yetkilileri bana şiir gibi gelen bilgiler ilettiler. Zeytinyağının da şarap ve rakı gibi degüstasyonunun yapıldığını öğrendim. Yağın renginden, kokusuna, damakta bıraktığı tada, ekmek banılarak yenmesine kadar pek çok aşamadan geçilerek degüstasyon gerçekleştiriliyormuş. Onlar küçük bardaklardaki yağı başlarına dikip içmeye alışmışlar.

Master Chef yarışmasında tanık olduğum konfit pişirme yöntemini öğrenme fırsatı bulduğum buluşmada menümüz; Komili Erken Hasat ile pişirilmiş kırmızı biberli gambas eşliğinde Komili Organik ile lezzetlendirilmiş maydanozlu risotto; Hollandaise sosu Komili 0,3 ile hazırlanan Komili Çekirdeksiz Sıkma ile confi edilmiş somon bonfile; Komili Taş Baskı ile lezzetlendirilen armutlu ve cevizli, bebek ıspanak salatasından oluşuyordu. Bunları Şef Eyüp Kemal Sevinç yönetiminde pişirip masamıza kurulup midemize indirdik. Tatlısız menü olmaz tabii, Şef Elif Erbaş’ın hazırladığı mango&passion fruit sorbe eşliğinde Komili Cold Pressed ile yapılmış şeftalili crumble’larımızı yedik.

Komili yetkililerinin güleryüzü, EKS Mutfak Akademisi şeflerinin uzmanlığı, zeytinyağına ilişkin bilgiler ve ilk kez tecrübe ettiğim lezzetler ve yöntemler, bu buluşmayı benim için paha biçilemez kıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

Bu yazı Çok Gezen Mi Bilir, Zeytinlik kategorisine gönderilmiş ve , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Komşu Kapısında Zeytinyağı Atölyesi için 1 cevap

  1. berrin der ki:

    burnuma zeytin yaginin kokusu geldi. yalniz sise sekilli tabaga bayildim cok guzel. ve mumkunse o tabaktan istiyorum. :) ))

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: