Terbiyeli Tavuk Çorbası

Eşimin arkadaşları blogumdaki tarifleri gördükçe kilo veremeyeceğini söylüyorlarmış. Sanılanın aksine her akşam kekler, börekler, kurabiyeler yemiyoruz. Şimdi okuyacağınız gibi çorba ve salata da bol tükettiğimiz yiyecekler arasında. Aile arasında salatalarım ile ünlüyümdür. Hiç üşenmem yıkar, ayıklar salata hazırlarım. Sofradan kalkarken salatadan eser kalmaz, çünkü sosunun son damlasına kadar bitiririm.

Size birazdan bakliyat salatası tarifi vereceğim. Ama önce çorba içelim değil mi? Bu çorbayı sık sık pişiririm. Bol limonlu olmasını severim. Tarif 4 kişilik.

Malzemeler:
250-300 gr kemiksiz tavuk eti,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2 yemek kaşığı hazır domates rendesi,
1 orta boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı tereyağ,
2 yemek kaşığı arpa şehriye,
1 tavuk bulyon,
1 limon,
1 yumurta sarısı,
Tuz ve karabiber,
Su

Yapılışı:
Kemiksiz tavuk parçalarını ve kabuklarını soyup ikiye böldüğünüz soğanı, 6 bardak su içinde yaklaşık 20 dk pişirin. Tavukları ve soğanı suyun içinden çıkarın. Tavuklar soğuduğunda parçaları didikleyin. Ancak çok ince lifli parçalara ayırmayın. Çorbayı içerken ağzınıza gelmesi hoş oluyor.

Çorbayı pişireceğiniz tencereyi orta ateşe koyun, 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağını eritin. Arpa şehriyeleri koyup 1 dk kadar karıştırarak kavurun. Bu arada bir kase içinde, domates rendesini, biber salçasını ve tavuk bulyonu, bir miktar tavuk suyu ile yumuşatın. Bu karışımı şehriyelerin üzerine dökün. Tavuk suyunun tamamını ve didiklediğiniz tavuk parçalarını ekleyin. Tercihinize uygun olarak tuz ve karabiber dökün, 10 dakika pişirin.

Şimdi terbiye bölümüne geçiyoruz. Bu miktardaki çorba için tek yumurtanın sarısı yeterli. Bunu 1 limon suyu ile çırpın. Yumurtanın kesilmemesi için çorba suyundan bir kaç kaşık alıp çırpmaya devam edin. Ilınan terbiyeyi karıştırdığınız çorbaya yavaş yavaş ekleyin. 1 dakika daha kaynattıktan sonra hazır!

Bu yazı Esnaf Lokantası kategorisine gönderilmiş ve , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: