Tümay ve Sevil’in Yolu Açık Olsun

Geçen yıl bu dönemlerde tatlı bir telaş içindeydim. LG Electronics tarafından düzenlenen “Life Tastes Good 2010 Yemek Yarışması” kapsamında regional finale katılmak için Sağlıklı Mutfak Hilal’im ve Benhurum Ayşen’imle birlikte Dubai’nin yolunu tutmuştuk. Kore’deki global finalde Türk bayrağı altında ülkemizi temsil ederken ise gururla göğsümüz kabardı.

Bu yıl Etiler Alkent CityCooks’ta gerçekleşen “Life Tastes Good 2011 Yemek Yarışması Türkiye Seçmeleri”ni izlerken bu anılar film şeridi gibi geçti gözlerimin önünden. Tümayın Mutfağı Tümay’ım ve Bir Demlik Sohbet Sevil’im “Damat Paçası” tarifiyle birinci oldu, 25 Ekim Salı günü WoW Otel’de düzenlenecek dünya finalinde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Başarılarının devamını dilerim.

LG Türkiye Facebook sayfasında yer alan Life Tastes Good uygulamasına girerek tarifini yükleyen ve en çok oyu alan 5 marifetli takım, geçtiğimiz günlerde CityCooks’ta bir araya geldi. Selda Eryılmaz ve Seda Akaya “Fırında Baharatlı Tavuk Sarma”, Duygu ve Nagihan Çapın “Garnitürlü Dalyan Köfte”, Müge ve Alev Aykanat “Kırmızı Püreli Tavuk Şiş”, Eda Uzun ve Derya Sel “Karnıyarık”, Tümay Öztürk ve Sevil Görkem Şahin “Damat Paçası” pişirdi.

Aralarında geçen yılın Türkiye finali birincileri Ayşen Benhür ve Hilal Dokuyucu’nun, Şef Bülent Tokatlı’nın ve Gazeteci Yurtsan Atakan’ın da bulunduğu jüri, takımların yemeklerini; yaratıcılık, sunum, lezzet, kullanılan malzeme, pişirme teknikleri gibi kriterler çerçevesinde değerlendirildi.

“Damat Paçası” tarifiyle jüri değerlendirmesi sonucu birinci olan takım LG SolarDOM MP-9287NC ışık fırınıyla ödüllendirildi. Bunun yanı sıra 25 Ekim Salı günü WoW Otel’de düzenlenecek ve sekiz ülke finalistlerinin yer alacağı finalde de Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandılar. Finalde birinci ve ikinci olan yarışmacılar, Kasım ayında Güney Kore’de 4 gün sürecek yemek kültürü turu kazanırken, üçüncü olan yarışmacı da LG’nin beyaz eşya ürünlerinden birinin sahibi olacak.

İzleyiciler