Ödem Ödem, Senden Kurtulmak İçin Nedem?

Yaş ilerledikçe metabolizma yavaşlamasının ne demek olduğunu yaşayarak öğrendim. Nerde o haftada iki kilo verdiğim yıllar! Şimdi vücudumu sarsmak, “Kendine gel!” demek istiyorum adeta. Anlık tepkiler sonuç vermiyor tabii. Yeme ve yaşama alışkanlıklarımı kalıcı olarak değiştirmem lazım. Spor yapmak da çok önemli tabii.

Geçtiğimiz günlerde Ebru Şallı’nın tv programına konuk olan Berna Laçin, Diyetisyen Selahattin Dönmez’in metabolizma hızlandırıcı çayından söz etti. Bu çayı içerek ödem atabildiğini vurguladı. O gün mim koyduğum çayı, yeme içme alışkanlıklarımın arasına severek alıyorum.

Diyetisyen Selahattin Dönmez, hamileler ile kilo vermek isteyenlerin rahatlıkla günde 3 fincan yemek sonrasında tüketebileceğini açıklıyor. Metabolik denge sıvısı, en fazla 3 gün kuru zeminde ve karanlık bir ortamda bekletilebilir. Dönmez’in internet sitesinde çok önemli bir uyarısı var: tansiyon düşüklüğü, reflü olanlar kullanmamalı!

Metabolik Denge Sıvısı

Malzemeler:

1 orta boy elma,

1 orta boy limon,

1 çubuk tarçın,

1 tatlı kaşığı tane karabiber,

1 tatlı kaşığı karanfil,

3 litre su

Yapılışı:

Elma ve limonu iyice yıkayıp kabukları ve çekirdekleri üzerinde kalacak şekilde 4 parçaya bölün. Pişirme yapacağınız tencereye koyun. Tarçını, karabiberleri ve karanfilleri de ekleyin.

Üzerine 3 litre su dökün ve kaynamaya alın. Elmalar ve limonlar yumuşadığında, çayınızın mis kokusu etrafa yayıldığında ateşten alabilirsiniz. Süzüp saklama yapacağınız kaba alın.

Bu yazı Kaybetmekten Korkma kategorisine gönderilmiş ve , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Ödem Ödem, Senden Kurtulmak İçin Nedem? için 6 cevap

  1. tarih84 der ki:

    keisnlikle işe yarıyor, tadı harika mide bulantısı tiksinme yaratmıyor ve çayı içtikçe bir ferahlama hissediyorsunuz. Bizzat denedim!

  2. Bu çayı ilk kez iki yıl önce,mevsimlerdenroma blogu sahibi Mehtap hanım’ın
    sağlıklı kilo verme programında okumuştum.O zamandan beri deniyorum ve faydasını görüyorum.Soğuk algınlığına da çok faydalı,Ama doktor Mehtap hnmın tavsiyesi günlük tüketim,bekletikçe tadı ağırlaşıyor(tecrübeyle sabit)

    Sevgiler

  3. özgen der ki:

    Arkadaşım ben Selahaddin Dönmezin sıkı takipçilerindenim ve bu çayı uzun zamandır biliyorum ve sık sık yapıyorum. İçimi lezzetli. Her an içiyordum su yerine ama bilemiyorum, Metabolizma hızını ne yapar ama çünkü benimkisi hala çok yavaş, sağlığımıza faydalı olduğu kesin sevgilerimle…

  4. Aylin der ki:

    Bu çayı ben eşime grip olduğunda yapıyorum ama içine bide ıhlamur koyuyorum.Bu ölçülerle yapıcam bide Aylincim gitsin ödemler zaten bizde kilo yok yani sırf su ödem:))

  5. Tuğba Rakunt der ki:

    Aylin ne iyi oldu yazdın bu tarifi.Hmileler de içiyormuş daha çok sevindim.Bu haftasonu yaparım inşallah.Çok öptüm..

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: