Çayı Mı Kahveyi Mi Daha Çok Seversin?

“Çayı mı kahveyi mi daha çok seversin?” sorusu bana göre “Anneni mi babanı mı daha çok seviyorsun?” ile aynı değerde. İkisini de severim. Birini diğerine tercih etmek istemem.

Yıllar önce çaylı kek yapıldığını duydum. Ancak bu moda evimize uğramamış. Adaşım Aylin’in blogu Yemek Vakti’nde söylediği gibi denememiş olanlara tavsiye edilir bir tarif. Onun ölçülerinde bazı değişiklikler yaptım, toz şeker yerine pekmezin ölçüsünü artırdım. Çaylı kekimi yiyip yanında kahve içmek elbette en çok beni mutlu etti.

Pekmezli Çaylı Kek

Malzemeler:

3 yumurta,

2/3 su bardağı sıvıyağ,

1 su bardağı şeker,

1 su bardağı demli çay,

5 yemek kaşığı pekmez,

1 dolu yemek kaşığı koyu yoğurt,

1 tatlı kaşığı zencefil,

1 tatlı kaşığı tarçın,

1 su bardağı ceviz içi,

1 paket kabartma tozu,

1 paket vanilya,

3,5 su bardağı un

Yapılışı:

Fırınınızı 175 derecede ısınmaya alın. Yumurtaları ve şekeri mikserle, önce küçük sonra da büyük devirle olmak üzere çırpın. 3 dakika kadar sonra sıvıyağı, yoğurdu, pekmezi ve çayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, zencefili ve tarçını birlikte eleyip kuru malzemeyi hazırlayın. Cevizi iri parçalar halinde dövün veya bıçakla kesin. Tüm bunları sıvı malzemelere ekleyip karıştırın.

Kek kalıbınızı yağlayıp un serpin. Unun fazlasını atın. Kek karışımını kalıba döküp fırına sürün. Yaklaşık olarak 40 dakikada pişecektir. Kontrol için bir kürdanı kekin bir kaç yerine batırın. Kürdan kuru çıkıyorsa pişem işlemi tamamdır. Keki, esinti olmayan bir yerde dinlenmeye alın.

Bu yazı Güne Geldik kategorisine gönderilmiş ve , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Çayı Mı Kahveyi Mi Daha Çok Seversin? için 5 cevap

  1. bahar der ki:

    hmm olsa şimdi çayımın yanına fena olmazdı yani:)ellerine sağlık aylin hanım güzel görünüyor burdan.fotoğraf çekme olayı akşam olmadığı için 3 den sonra mutfağa özel bir şey için giremiyorum:(yoksa hemen kalkar yapardım ben bunu:)))afiyetle…

  2. Duygu der ki:

    Ben kesinlikle cayi daha cok seviyorum kahveden. Cayli keki de cok sik olmasa da yaparim arada. Cok guzel oluyor. Ellerine saglik.

  3. Syhn der ki:

    böyle yapıp yapıp yemeniz hiç hoş değil tüm yemek bloglarına sesleniyorum :D
    hele böylesi keki öylesi bir kahveyle içmek. offffff!!!!

  4. Tijen AKTAY der ki:

    Hiç tartışmasız kahve diyorum:)))
    Nefis görünüyor Aylin`im . Yakın mı otursan ne yapsak:)))
    Ellerine sağlık canım
    Öptüm seni

  5. kesinlikle kahve! evet ben de bir gariplik var yılda 1-2 fincan çay ancak kıramayacaksam içerim:) keke de bayılırım ama mesafe koyuyoruz aramıza mecburen! ama ne severim soğuk süt ile yemeyi… ellerine sağlık cevizle dayanılmaz oluyor…

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: