Kaybedince Mutlu Olduğum Şey Ne?

Bir şeyleri kaybettiğim zaman üzülürüm, aklım karışır, kimi zaman da ne yapacağımı şaşırırım. Bununla birlikte bugün bakış açımı değiştiren bir şey duydum Prof. Dr. Mehmet Öz’den. 2011 yılında kilolarımı kaybedeceğim ve bundan çok mutlu olacağım!

Kurtulma operasyonunun bir parçası, sağlıklı ve düzenli beslenmek. Bunu söyleyince aklıma bol bol sebze ve meyve yiyeceğim geliyor. Bu da işin keyif yanlarından biri.

Paylaştığım salata, Öz’ün, Prof. Dr. Michael F. Roizen ile birlikte yazdığı “Siz Diyettesiniz” kitabından. Tarifi, semizotu ve tuz ekleyerek kendime göre modifiye ettim. İşte gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz bir salata.

Tatlı Pancar ve Peynir Salatası

Malzemeler:

6 orta boy pancar,

1 koca kase semizotu,

2-3 sap taze soğan,

1 yemek kaşığı zeytinyağı,

1 yemek kaşığı balsamik sirke,

1 çay kaşığı bal,

1 diş dövülmüş sarımsak,

1 çay kaşığı soya sosu,

2 yemek kaşığı rokfor veya benzer bir peynir,

Tuz

Yapılışı:

Pancarları iyice yıkayıp bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ilave edip pişirmeye başlayın. 30 dakika kadar sonra pancarlarınız kıvamında pişecek. Onları durulayın, soğutun ve soyun.

Bu arada zeytinyağı, balsamik sirke, bal, sarımsak, soya sosu ve tuzu bir kapta karıştırın, sosunuzu hazırlayın.

Pancarları, küp küp doğrayın. Sosu döküp karıştırın. Servis tabağınıza önce sapları çıkarılarak yıkanmış semizotlarınızı serin. Üzerine pancarları yayın. İnce dilimlenmiş taze soğanları serpiştirin. En üste de elinizle parçaladığınız peyniri ekleyin.

Bu yazı Kaybetmekten Korkma kategorisine gönderilmiş ve , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Kaybedince Mutlu Olduğum Şey Ne? için 2 cevap

  1. özgen der ki:

    Eline sağlık arkadaşım çok iyi bir fikir verdin bana semizotunu çok severim ve pancarı bu yakınlarda çok sık kullanıyorum.Mutlaka deneyeceğim üstelik çok sağlıklı sevgilerimle…

  2. Tümay der ki:

    Ya şunu çok net biliyorumki benbir salata kadınıyım:) (Kova kadını der gibi:) ). 3 öğün salata yesem doymam yani. Misal: senin nar salatan:)) ellerine sağlık Aylinim yine çok güzel bir salata olmuş…

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: