Tatlılar, Tuzlular ve Blogspot Masaya Yatırıldı!

Limonlu Kek’imin misafirliğinde gerçekleşen buluşmamızda yüzümüzde güller açıldı, şen kahkalar atıldı. Masaya sadece çörekler, kekler, börekler değil, Blogspot meselesi de yatırıldı, DNS ayarları değiştirildi.

Kahveli ve elmalı kurabiyeler, galeta unlu ve mayalı çörekler, elmalı tart, peynirli kek, humus, mantı, zeytinyağlı yer elması ve yaprak sarması, ıspanak ezmeli kanapeler, nar ve İtalyan salataları, çilekli cheesecake, limonlu tart, tiramisu ve büzgülü sarma tatlısı… Görsel bir şölen oluşturdular adeta. Evet bunların tadına bakanlardan biri benim :)

Neval’im, misafirperverliğin için çok teşekkürler. Onca misafiri ağırlamak her babayiğidin harcı değil. Hanımlar, her birinizin eline sağlık. Yasemin’im, umarım acilen şifaya kavuşursun. Seni nar salatan ile temsil etmeye çalıştım.

Nar Salatası
Malzemeler:
1 kg nar,
5 kiraz domates,
1 küçük salatalık,
1 yeşil biber,
1 orta boy kırmızı soğan,
Yarım demet maydanoz,
Yarım demet taze nane,
2 yemek kaşığı nar ekşisi,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz

Yapılışı:
1 kilo yani iki kocaman narı ayıklayın. Bu yıl moda olan nar ayıklayıcı ile bu işi yapmaya kalkıştım olmadı. Eski usül ikiye bölüp zarları çıkarıp taneleri tek tek ayırdım.

Kırmıız soğanı, yemeklik doğrayıp tuzla ovun. Karıştırma kabına alın. Üzerine; küçük küplere ayırdığınız salatalığı ve biberi, irice doğradığınız kiraz domatesleri ekleyin. Maydanoz ve naneyi ince kıyıp narla birlikte diğer malzemelerle harmanlayın.

Nar ekşisi ve zeytinyağı ile hazırladığınız sosu dökün. Tuzu damak tadınıza göre ekleyin.

Bu yazı Çok Gezen Mi Bilir, İnce Nazik Nazenin kategorisine gönderilmiş ve , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

  1. Saglıklımutfak der ki:

    gerçekten bol kahkahalı bir gündü. salata ie muhteşemdi. ellerine sağlık kuzum.

  2. nesrin der ki:

    Hem lezzet dolu hem keyifli bir gün olmus. Ne mutlu size.

  3. tarih84 der ki:

    oğğğ her biri ayrı emek, maşallah, nice güzel günler dilerim sizlere:))

    ağzınızın tadı bozulmasın, elinizin ayarı kaçmasın, bloglar yasaklardan kurtulup bol paylaşımlarla taçlandırılsın inşallah…

    sağlıklı günler..

  4. Özgen der ki:

    O ne sofra öyle muhteşem hepsinden tatmak isterdim doğrusu ellerinize sağlık sevgilerimle…

  5. Zeynep der ki:

    gerçekten gözümün gönlümün doyduğu günlerden biri oldu:)sağolsun nevalcim bizleri çok güzel ağırladı.hepimizin de ellerine sağlık,herşey birbirinden nefisti:)
    çok öperim aylinimmm

  6. Cafe Portakal der ki:

    çok keyifli geçmiş belli harikasınız.
    sevgiler

  7. Tümay Öztürk der ki:

    Mükemmel bir gündü! Senin tabirinle ala bir gündü:) O kadar harikambir salataydı ki sanırım ben masa başında ikramlardan 3 tur attım. ama her turda tabağımda hep salata vardı:) Ellerine sağlık Aylinim. yarın akşam ben de bize yapacağım bu salatadan:)

  8. Limonlu Kek der ki:

    Öncelikle yeni adresin hayırlı olsun cancağızım, güle güle kullan :) Sonra sana bir teşekkür, böyle güzel geçen bir günde beni yalnız bırakmadığın ve her elimi attığım şeyde benden önce elini uzattığın için. Herkese senin gibi bir dost lazım arkadaş :)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: