Gelelim Dubai ve Seul’e Gidiş Sebebimize!

LG Life Tastes Good Championship 2010 Yarışması’nın yarı final ve finallerinde Türkiye’yi temsil eden ekipte; http://sagliklimutfak.blogspot.com/ Hilal Dokuyucu, http://benhurum.blogspot.com/ Ayşen Benhür ve ben bulunuyordum.

Dubai’de elde ettiğimiz 3.lükle Seul’deki finale katılmaya hak kazandık. Türkiye’yi yöresel lezzetlerimizden kuru patlıcan dolmasıyla temsil ettik.

Ayşen’imin gönül desteğini alarak Türkiye’den ayrılıp Hilal’imle birlikte Seul’e hareket ettik. LG Life Tastes Good Championship 2010 Finali’nde bu yıl, 21 ülkeden 23 ekip yarıştı. Jüri arasında Fransız, Koreli, Amerikalı ve İranlı olmak üzere 6 şef bulunuyordu. Şeflerin yanı sıra teknik değerlendirme yapan jüri üyeleri de vardı.

Yemeklerimizi hazırladığımız 110 dakika sonunda; Fransa, Almanya, Güney Afrika, Kore, Tayland, İtalya ve İran ekipleri ödül almaya hak kazandı.

En büyük ödül olan LG Grand Master Chef Ödülü’nü Fransa aldı. Kazanan, Formula 1′in Kasım ayı ortasında Abu Dabi’de gerçekleşecek sezon finaline gidecek. Yarışı çok özel bir yerden izlemenin yanı sıra çeşitli etkinliklere katılacak, pilotlarla tanışma fırsatı bulacak.
Hemen yanıbaşımızda yarışan Almanya ekibi, LG Master Chef Ödülü’nü elde etti.
LG LTGC WACS Ödülü’nü ise Güney Afrika adına yarışan iki gencecik beyfendi aldı.
LG Smart Chef Ödülü Kore’nin oldu. Yarışmacı tabağa adeta resim yaptı.
LG Stylish Ödülü yine iki genç beyfendiden oluşan Tayland ekibine gitti. Tabaklarındakiler arasında mavi pilav da bulunuyordu.
LG Creative Chef Ödülü İtalya’ya gitti. Onlar da Almanlar gibi kabak çiçeği kullanarak yemek hazırladılar.
Rusya ve Vietnam ekiplerinin sunum şekilleri hayranlığımı kazandı, onlara benden gönül ödülü gitti.
Yarışmada Türkiye’yi temsil etmenin ve yemek kültürümüzden bir tarifi tanıtmanın mutluluğunu yaşadık. Heyecanlanmadan, eğlenerek sevdiğimiz işi yaptık, yemek yaptık :)
Yeni dostluklar kurduk. Mısır Ekibinden Salma ve Basma’ya sevgilerimizi iletiyoruz.

İzleyiciler