Pişmemişi Her Daim Yenmiyor

Blogumun yeni düzeninde paylaşacağım ilk tarif soğan kebabı olacakmış meğer. Oysa ki geçmiş günün birinde yapıp büyük keyifle yemiştim. Çokça soğan tüketmek için sebep yaratmaya çalışanlardanım. Pişmemişi her daim yenmiyor, sosyalleşmeye engel teşkil ettiğinden.  Yaz yakın, rejim yapmak lazım demeyin, taze ekmeği bandıra bandıra yiyin soğan kebabını.
Soğan Kebabı
Malzemeler:
1 kg aynı boyda sarı soğan,
300 gr kıyma,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı nar ekşisi,
8 kiraz domates,
2 sivri biber,
5 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Soğanların kabuklarını soymadan uç kısımlarını kesin. Her birini tam ortasından alt kısmını koparmayacak şekilde derince kesin.
Bir kapta kıyma, tuz, karabiber ve salçayı yoğurun. Yuvarlak köfte şekli verin, soğanların ortasına yerleştirin. Pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. Nar ekşisi ve zeytinyağını karıştırıp soğanların üzerine gezdirin. Biberleri 3′e bölüp domateslerle birlikte tepsiye alın. Onları da yağlayıp önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-30 dakika pişirin. Soğanlar iyice közlenip piştiğinde sıcak olarak servis yapın.
Bu yazı Esnaf Lokantası, Genel kategorisine gönderilmiş ve , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Pişmemişi Her Daim Yenmiyor için 1 cevap

  1. havva der ki:

    hayırlı olsun çok sevindim sevgiler:)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: